Blog

…kis helyen is elfér. Használjuk ki a rendelkezésünkre álló teret az előszobában beépített bútorral!

2019.10.05 16:53
Woody Decor
Woody Decor

Ellátogattam felmérni a későbbi megrendelőm lakásába, ahol a felújítás előtti áldatlan állapotok fogadtak. Mindig nehéz elképzelni, hogy lesz egy elhanyagolt, lelakott lakásból olyan szép, mintha új lenne. Ehhez járultam hozzá a beépített előszoba szekrényekkel. Érdekel, hogy miből mi lett?

Megrendelőm eladásra újíttatta fel a lakását, ahol az előszoba az első helyiség, ahova belép az ember, ezért olyat szeretett volna, ami igazán ütős, ami azt sugallja, hogy nem egy bútoráruház legolcsóbb bútorlapos szekrénye lett besakkozva a beugrókba, hanem először is megcsapja őket a tömör fa illata, majd megcsodálhatják az egyedileg oda készített bútort. Az anyagot tekintve fenyőt választott, mert egyedi, változatos rajzolata utánozhatatlan és egy igazán rusztikus megjelenést varázsol a lakásba.

/ Ez még az "előtte" állapot :) /

/ Fel lett adva a lecke... /

rusztikus előszoba szekrény

/ Ez már az "utána" állapot, ha valakiben kétségek merültek fel :) /

Társasházi lakásokban mindig a hely a szűk keresztmetszet, itt szerencsére a 280 cm-es belmagasság és a két beugró rengeteg ruhanemű elnyelésének adott lehetőséget. Ezek az előszoba szekrények akár minden szezon ruháit képesek magukba zárni, és köszönhetően annak, hogy belülről is burkoltak, esetleges vizesedéskor sem lesznek dohos szagúak a ruhák.

beépített előszoba bútor

/ Majdnem 1 köbméternyi ruhát lehet beletenni. És még ott a másik is.. /

rusztikus előszoba bútor

/ A minőségért elnézést, csak telefon volt nálam, örültem, hogy végre bent van /

tömör fa előszoba szekrény

/ Fent pulcsik, off-season nacik, sapkák, sálak, alatta kabátok, majd lent a surranók foglalják el méltó helyüket /

Kicsit megnehezítette a feladatomat, hogy a beugrókról sok minden elmondható volt, csak az nem, hogy szabályosak, de a derékszögek és párhuzamok ritkaságszámba mennek mind a régi, mind az új lakásokban, ezért meglepetés nem ért, szerencsére a takarólécek végzik a dolgukat.

rusztikus előszoba szekrény

/ az autofókusz itt már hazament /

Ezeket a beépített szekrényeket öröm volt készíteni, mindig jó érzéssel tölt el, amikor tömör fa bútorokkal keresnek meg, és tudom ebből, hogy még nem múlt el minden emberből a természetesség szeretete és az igényesség, még akkor sem, ha eladásra szánják a lakást, és ilyenkor nyilvánvalóan a nyereség maximalizálása a cél.

A szekrények mellé készült még egy hozzájuk passzoló aranyos kis gázóra takaró szekrény is.

gázóra szekrény

rusztikus gázóra takarószekrény

/Az ajtó belseje lehetne akár kulcstartó is, de ez már a leendő tulajdonos kreativitására van bízva/

tömör fa gázóra szekrény

/ És még egy kép szemből. A fal itt sem volt merőleges... /

Ha már erről a lakásról írok, volt még egy erkély is, ahol a zártszelvényeken itt-ott lógott már csak a régi üveglapokból, így azt is meg kellett szépítenem, természetesen fából. Így született ez a szép erkélykorlát:

fa erkélykorlát

/ A 20cm széles felső deszka a sörözéshez még jól fog jönni /

 

Amennyiben tömör fa bútorban gondolkodtok, keressetek bizalommal; nagy gondossággal és szeretettel, emellett nem elvetemült árakon készítem el a megálmodott bútordarabot.