Házikóágyak egyedi igények szerint

Végre, a gyerkőcöknek nem kell megvárni, míg felnőnek, hogy saját házuk legyen, mert az ágyuk lehet a saját kis birodalmuk egy házikó formájában. Ezek a házikó ágyak nemcsak a csodálatos alvást hozzák el éjszakára, hanem egy játékteret, ahol beleképzelhetik magukat a saját házikójukba.

házikóágy1

Mit kell tudni a házikó ágyról?

A legfontosabb, hogy tömör fából készül, ezért olyan természetes, amilyenre maga a természet megalkotta (persze néhány átformálási munka azért kell hozzá, nem így nőnek ki a földből). Ha pedig valaki festve szeretné, ahhoz a gyártó által gyerekbútorokhoz, játékokhoz is ajánlott festéket használunk, mert a kicsik egészsége a legfontosabb. A fehér, szürke festés alapesetben két rétegben történik, mely alapvetően egyenletes, fehér/szürke alapszínt eredményez az ágyon, de halványan áttetsző lehet a fa erezete ott, ahol az erek, rajzolatok sötétebb tónusúak. Ha teljesen homogén hófehéret/szürkét szeretne, akkor kérem jelezze, hogy dupla (tehát összesen 4 réteg) festéssel kéri, ez esetben a lenti táblázatban feltüntetett festési felár duplája a mérvadó.

házikóágy2

Anyaga I. osztályú borovi fenyő.  A házikó ágy minden eleme tükörsimára van gyalulva, csiszolva, az élek is mindenhol marva és csiszolva vannak, hogy ne legyen sehol éles, balesetveszélyes, szálkás.

A házikó ágyak részben fix, szét nem szedhető elemekből állnak, részben pedig a szállíthatóság miatt szétszedhetők főbb elemeire. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az oldalelemei (rövidebb, tetős végelemek, illetve a hosszantiak) fixek, stabil, csapolt és csavarozott, ragasztott kötésekkel készülnek, és ezek vastag, nagy szakító szilárdságú metrikus menetes csavarokkal rögzíthetők a szomszédos elemekhez, így egy rendkívül stabil ágyat kapunk összeszerelve, melyek teherbírása felér a felnőtt ágyakéval.

házikóágy3

A gyerekek korától és elevenségétől függően többféle leesésgátlóval kérhetők. Az alapverzió, amikor egy vízszintes korlát látja el ezt a funkciót, melyet a matrac magasságához kell igazítani (hogy biztosan ne guruljanak le az ágyról a kicsik a korlát alatt vagy felett). Emellett kérhető függőlegesen rácsozott leesésgátlóval, alapesetben két magasságban (bruttó 30 és 60 cm), de egyedi méretben is el tudjuk készíteni. Az oldalrácsozás jellemzően 10-13 centis közökkel készül, attól is függően, hogy milyen hosszú az adott oldal, tehát hogyan lehet a közöket egyenlően elosztani. Ha valaki még egész kicsi gyereknek szeretne ilyen ágyat, ajánlott egyeztetni a rácsozás sűrűségéről, hogy ne tudjon ott kiszökni, vagy ne szoruljon be a feje, de 2-3 év felett a 10-13 centis közölés megfelelő. A bejárat alapesetben egy 60 cm széles kihagyás a leesésgátlóban a hosszanti oldalon, mely maradhat üresen, vagy kérhető rá kisajtó.

házikóágy4

Kérhető a házikó ágyikó szintén fából készült ágyneműtartóval is (kompromisszum nélkül, forgácslapokat egyáltalán nem használunk), mert az alapverzió szerint lent van a matrac, de nem a földön, hanem onnan  4 cm magasságban (~2 cm légrés, ~2 cm ágyrács). Ágyneműtartós kivitel esetén 2 db 18 cm belső magasságú, kicsi kerekeken guruló fiók van egymás mellett az ágy aljában és az ágyrács ebben az esetben ~30 cm magasan van, erre jön a matrac. Ezt a magasságot 15 cm vastag matraccal egy 2 éves gyerek is meg tudja mászni, saját szememmel láttam. J Magasabbra úgy gondoljuk nincs szükség, de kisebb lehet, ha valaki úgy szeretné. Az ágyneműtartó 75 cm mély és (2m hosszú matrac esetén) 94 cm széles, ebből van 2 db egymás mellett, az előlapok pedig oldalra és magasságban is végig érnek. Ágyneműtartós verzióhoz kérhető az ágy oldalaira lent takaróelem.

házikóágy6

A házikó ágyhoz kérhető vendégágy is, mely (200cm hosszú és legalább 90 cm széles ágy esetében) 90x180 cm-es ágyrácsozott ágykeretet jelent, melybe legfeljebb 15-16 cm magas matrac tehető be. A pótágy puha talpakon becsúsztatható az ágy alá, rögzítve hozzá nincs, így az ágytól függetlenül, akár más helyiségben is használható vendégágyként. A pótágy előlapja a nagy ágy alatt takarja a pótágyat, gyakorlatilag egy végig érő ágyneműtartó előlapnak felel meg. Vendégyágy csak abban az esetben megoldható, ha az alapágy matracszélessége legfeljebb 110 cm, mert felette lábbal ellátott középgerenda szükséges a stabil alátámasztáshoz, amibe beleütközne betoláskor a vendégágy. Meg szélesebb ágy esetén többen is elférnek benne :)

házikóágy7

Az ágy méretének lényegében az elérhető matracméretek (amit már számtalan helyen egyedi méretre levágnak) és a szobában rendelkezésre álló hely szab csak határt, így gyakorlatilag bármilyen méretben kérhető. Az ágyneműtartó nélküli verziók általában 160-190 cm magasak (matracszélességtől függően az arányosság tartása mellett), az ágyneműtartósok 170-200 cm magasak. 120 cm szélességig a tető dőlő elemei 90 fokos szöget zárnak be a csúcsnál, ennél nagyobb szélességnél már tompább a szög, hogy ne legyen túl magas az ágy, de persze kérhető másképp is.

házikóágy8

Teherbírása egy átlag gyerekágy felett van, megfelel a felnőtt ágyak teherbírásának, tehát amennyiben az ágy mérete engedi, a szülők is befeküdhetnek a gyermekek mellé. Padlószintes verzió esetén az alul lévő ágyrács miatt gyakorlatilag semmilyen veszély nem áll fenn, ágyneműtartós, tehát magasabb ágyak esetén 110 cm szélességtől pedig külön lábbal ellátott középgerenda biztosítja a stabil alátámasztást. Az elkészítés módja, tehát az ágy szerkezete gyakorlatilag felnőtt ágyénak felel meg, így bátran használható felnőtt ágyként is, ha valaki örök gyereknek érzi magát :)

házikóágyikó

Kérhető tető nélküli ágy is, ebben az esetben az ágy magassága az oldalrácsozásig ér.

Megrendelés esetén a fentieken túl még egyeztetendő kérdés, hogy a bejárat melyik oldalon legyen szembeállva a hosszú oldallal.

Technikai adatok összefoglalva:

 • Vázszerkezet anyaga: 4,5 cm vastag négyszögléc borovi fenyőből, így az ágy külső mérete a matracméret +9 cm hosszában és szélességében
 • Festék: gyerekbarát, vízbázisú zománcfesték (fehér, szürke szín esetén) vagy szintén gyerekbarát vízbázisú lazúrfesték (áttetsző, jellemzően barna színek választása esetén)
 • Leesésgátló rácsozás: 2x4,5 cm vastagságú fenyő lécek, távolságuk egymástól kb. 10-13 cm, függően attól, hogy lehet az adott hosszúságban egyenlően elosztani. A rácsozás köldökcsapozással (fatipli) készül, így nincsenek csavarfejek, vagy bármilyen látható módja a rögzítésnek
 • Ágyrács: 2x9,5 cm-es deszkák, csavarral rögzítve, hogy ne csúszkáljanak el.
 • Ágyneműtartó: Rétegelt nyírfa korpusz, táblásított fenyő front választható fogantyúval (kerek, szögletes kivágás vagy kötél/fa/fém fogantyú), kis kerekeken gurul
 • Pótágy/vendégágy: Fenyő ágykeret ágyrácsozva, becsúsztatható, ágytól függetlenül is használható, átvihető más helyiségbe
 • Könnyedén szét- és összeszerelhető, szereléséhez csavarbehajtó és PZ2, PZ3 bitfej szükséges, vagy kézi csavarhúzó
 • Bármilyen méretben kérhető
 • Alapár az ágyrácsot tartalmazza
 • Szállítás, összeszerelés országosan

 

Ártáblázat – referenciaárak, a gyakori méretekben és jellemzőkkel kért verziókat tartalmazza, de ettől eltérő méret, és egyedi kívánságok is lehetségesek. Az árak a végleges árak, alanyi adómentes számlakiállítóként ÁFÁ-t nem tartalmaznak.

Méret (szélesség/hosszúság)

(tól-ig méretek irányonként)

Alapár (matracráccsal)

Szín (natúr/festett, lakk nélkül)

Rácsozott leesésgátló (30 cm)

Rácsozott leesésgátló (60 cm)

Ágyneműtartó (2db, 110 cm felett középgerendával)

70-90x180-200

75.000

0/8.000

8.000

10.000

30.000

100x180-200

80.000

0/8.000

8.000

10.000

30.000

110-120x180-200

90.000

0/10.000

10.000

12.000

37.000

130-140x180-200

100.000

0/12.000

12.000

14.000

37.000

150-160x180-200

110.000

0/12.000

12.000

14.000

37.000

 

További kiegészítők árai:

 • kémény: 2000 Ft
 • Rácsozott kisajtó tolózárral (retesszel): 8000 Ft
 • Ágyneműtartó takaróelem lábnál: 100cm szélességig 2500 Ft/oldal, 100cm felett 4000 Ft/oldal
 • lazúrfestés esetén lakkozás: 100 cm szélességig 5000 Ft, 100 cm felett 7000 Ft
 • Levehető oldalrács: 2000 Ft/oldal
 • Vendégágy: 30.000 Ft ágyráccsal
 • Tető nélküli ágy: egyedileg kerül kiszámolásra a kívánt jellemzők alapján
 • Minden más elképzelésről kérjen ajánlatot

Megrendelés menete:

A megrendelés 30% előleg átutalásával válik véglegessé, melyet díjbekérő alapján lehet rendezni. A megrendeléshez, illetve számlázáshoz számlázási adatok (név vagy cégnév, cím vagy székhely, cég esetén adószám) megadása szükséges. Amint a házikó ágy elkészül, az átvételt, kiszállítást egyeztetjük, és a fennmaradó összeg átvételkor fizetendő készpénzben vagy azonnali átutalással.

Elkészítési idő:

Kapacitásfüggő, a megrendeléskori leterheltségtől függően jellemzően 2-3 hónapon belül elkészül, pontosabb dátumot egyeztetéskor, megrendeléskor tudjuk megmondani. Olykor az egyeztetés különböző okokból  sokáig elhúzódik, ilyenkor az egyeztetés elején előirányzott vállalási határidő kitolódhat az addig beérkezett más megrendelésektől függően, ezért a megrendelés véglegesítése előtt érdeklődjön ismét, hogy mikorra vállalható az elkészítés. 

Szállítás: Az ágyak személyesen elvihetők Etyekről összeszerelési útmutatóval, vagy kérhető kiszállítás országosan, mely összeszerelést is tartalmaz. A kiszállítás díja távolság és méretfüggő. Etyek 15 km-es körzetében 100 cm matracszélességig ingyenes, felette 5000 Ft, Budapestre 100 cm matracszélességig 5000 Ft, felette 8.000 Ft, más településre a távolság alapján kerül egyedileg kiszámolásra.

Érvényes: 2020. szeptember 01-től visszavonásig.