Blog

Kutyás kiegészítő stílusosan – amikor a kutyás holmid dekoratív is

2019.07.13 21:35
Woody Decor
Woody Decor

Ha kutyád van, akkor sok olyan dolog van a lakásban, ami kötelező velejárója a kutyatartásnak, vagyis egy újabb kerülgetnivaló. De mi van, ha ezt meg lehet csinálni úgy is, hogy ne kerülgesd, hanem gyönyörködj benne?

Egy kutyatartónak számos olyan dolgot be kell szereznie, ami a kutya életében mindenképp szükséges. Kell egy etetőtál, itatótál, kutyaágy vagy kutyafekhely, póráz, nyakörv, játékok stb. Ezekből a legtöbb pusztán funkcionális; egyszerű műanyag vagy fém tárgy, ami ellátja azt a dolgot, amire hivatott. Ilyen egy műanyag etetőtál a fal mellett, egy fiókba bedobott póráz, egy sarokba betett pléd, mint ágy és még sorolhatnám. De ezek lehetnek akár esztétikus kiegészítői is az otthonodnak, ha ügyesen keresgélsz, de ha már itt vagy az oldalamon, akkor könnyebb helyzetben vagy.

Már több kutyusnak és cicának készítettem olyan etetőket, ahol a tál egy – lényegében – asztalon van, ahol egy kör alakú kivágásba bele van ültetve az etetőtál. Ez azért is jó, mert a – főleg magasabb – kutyáknak nem kell a földig hajolniuk evéskor, illetve nem tologatják maguk előtt a tálat a földön, miközben az utolsó falatokért küzdenek. Emellett nagyon stílusosan is el lehet ezeket készíteni. Lehet „X” lábú asztalka, lehet doboz mintára készült teli oldalú, lehet négylábú, mint egy normál étkezőasztal, és ezeket mind le lehet olyan színre festeni, ami harmonizál az adott helyiséggel, illetve annak stílusával.

Egy kutyaágynak sem feltétlenül kell egy plédnek, rongynak, vagy szivaccsal töltött huzatnak lennie, mert bár a funkcióját ellátja, kilóghat az összképből otthonodban. Emellett, ha tényleg fontos számunkra a kutyusunk, és egyenrangú családtagnak tekintjük, miért ne lehetne rendes ágya, akár csak nekünk? Pl. egy igazi támlás franciaágya, mintha csak a sajátunk lenne?

Vintage fa kutyaágy, kutyafekhely/Még kispárnát is betehetsz kedvencednek, rajta akár a saját képével/

Vintage fa kutyaágy kutyafekhely

/A takarót pedig évszaknak/ünnepnek megfelelően cserélgetheted benne/

A pórázzal sem kell kínlódni, hogy hol ide tesszük, hol oda tesszük, mert csak fogjuk magunkat és egy, az előszobánkhoz passzoló tappancsos kulcstartóra felakasztjuk a lakás- és slusszkulcs mellé, ahol a tappancs jelzi, hol van a kedvenc négylábúnk „kulcsa”.

kutyás tappancsos fali kulcstartó

Hidd el, ha már ott matatsz, rögtön elkezdi a popsiriszát és boldogan várja, hogy felcsatold rá a pórázt.

kutyás fali kulcstartó

A fentiek közül jó pár megtalálható a shopban, de ha épp nincs olyan, amit szeretnél, ne keseredj el, hisz itt minden házon belül készül, így egyedi igényednek is biztosan eleget fogunk tudni tenni, csak keress minket.

Ha sikerült a cikk végére érni, akkor Elemérrel küldünk egy simit a kedvencednek!