Blog

Tömörfa mosdóasztal – mindenképp katalógusból választott forgácslap fürdőszoba bútort szeretnél?

2019.06.16 17:42
Woody Decor
Woody Decor

Van, amit egyszerűen nem lehet megtalálni a katalógusokban. Mert olyat szeretnél, ami senkinek sincs, ami kompromisszum nélkül olyan, amilyet szeretnél.

Ági még hónapokkal ezelőtt keresett meg a felújításuk közepén, hogy egy igazán egyedi, tömörfa, kicsit rusztikus, kicsit vintage stílusú fürdőszoba bútort szeretne, amilyet nem lehet egy bútoráruházban megvenni, ami nem úgy néz ki, mint ami a legtöbb otthonban megtalálható. Egyszerűen van stílusérzéke, és olyan otthont álmodott meg, ami tényleg más, mint az átlag.

Mire eljutottunk a lejjebb látható végleges verzióig, többféle megoldás szóba jött, de végül az asztal lett az, ami minden szempontból megfelelt nekik.

tömörfa mosdóasztal

Kérdés volt, hogy tömör fából lehet-e, és a válasz az, hogy igen. Megfelelő anyagválasztás és felületkezelés mellett nem kell félni attól, hogy hamar tönkremegy egy bútor a fürdőben. Persze nem megfelelő gondosság mellett bármilyen bútort is választasz, előbb-utóbb cserélni kell.

A választás borovi fenyőre esett, vízálló ragasztással, erősen koptatott hatású festéssel, ami több réteg parketta lakkot kapott, hogy bírja a vizet is, ha kipacsálják a mosdóból.

vintage mosdóasztal

A lábai műanyagfejű csavarral állíthatók, így a magasság, billegés is beállítható, illetve a padlóról nem szívja fel a vizet az asztalláb.

A képen látható gyönyörű fogantyúk nem húznak ki valójában fiókot, mivel végül nem kapta meg azokat az asztal a mosdó és csap szerelvényei miatt, de esztétikailag óriásit dobnak rajta!

vintage mosdóasztal

A végeredmény a visszajelzések alapján pontosan az, amit elvártak; egy öreg/kopott hatású, rusztikus, vintage stílusú mosdóasztal, ahol a színek harmonizálnak a fürdőszoba színével. Nagyon nagy örömmel készítettem! :)

tömörfa mosdóasztal