Blog

Fa bortartó rusztikus stílusban – avagy a bor tárolása stílusosan

2019.01.21 08:45
Woody Decor
Woody Decor

A legtöbb háztartásban megtalálható legalább pár palack bor, ezért a bor tárolásának módja is kérdés sok esetben. Egy kis ismertető a bor tárolásának módjairól.

Első körben leszögezném, hogy nem arról fogok írni, hogy valaki hosszú ideig szeretné tárolni a borait, mert mondjuk nagyon sok van neki, vagy érleli, hagyja felértékelődni, mert arra a borospince, vagy borhűtő a megoldás, de a webshopom erre nem tud megoldással szolgálni, ahogy arra sem, hogy a hosszabb ideig tárolt bornak az ideális 10-15 fokos hőmérséklet biztosítva legyen.

Egy fa, rusztikus bortartó mindenképp akkor jó megoldás, ha rövidebb ideig tároljuk a bort. Kivéve persze, ha egy nagyobb bortartó szekrényt a pincébe tennénk.

Az én kínálatomban hordozható és fix helyen tárolható bortartók vannak; legyen az akár készleten, vagy rendelésre készített.

Hordozható bortartóimban állítva lehet a palackokat elhelyezni, mely megfelel arra, hogy ebben adj át egy vagy három palackot, mikor vendégségbe mész, mert azért a papírszatyornál ez sokkal stílusosabb. A bor egy elegáns ital (legalábbis az üveg palackos fajtái), ne rontsuk el egy papírtasakkal az összképet. Persze nemcsak arra jó, hogy A-ból B-be elvigyük vele a bort, ezt a földre, szekrényre téve dekorációként is használhatjuk. Ne féljetek rusztikus elemet csempészni akár egy minimál stílusú enteriőrbe! Bizonyos borok csavaros fémkupakkal vannak ellátva, ezek nyilván nem száradnak ki, ezeket lehet állítva is tárolni. Borszakértő nem vagyok, de tudomásom szerint a fémkupakos borok a viszonylag gyorsabb elfogyasztásra hivatottak, nem az évekig való tárolásra.

A parafa dugósokat már fektetve kell tárolni, mert az idő során a parafa kiszárad, átjuthat a levegő rajta és megromolhat a bor, de fektetett helyzetben hozzáér a bor a dugóhoz, és ezért az nem szárad ki. Erre megoldás egy kisebb vagy nagyobb bortartó, amik polcra, szekrényre, asztalra, földre lehet tenni méretétől függően, és ezekbe már fektetve tudod bedugdosni a palackokat.

De ha szeretnéd, hogy ez mutatós legyen, ne a pálcákból összeállítható tömegcikket válaszd, hanem egy igazán stílusos, rusztikus bortartót, melyeket megtalálhatsz kínálatomban is, de meg is rendelhetsz saját elképzelésed alapján. Elvégre nem tálcás sörökről van szó, hanem egy stílusos, elegáns italról, tehát add meg a módját a tárolásnak.

Arra mindenképp figyeljetek, hogy ne süsse a nap és ne tegyétek fűtőtest közelébe, mert azt nem szeretik a borok. És ne tároljátok évekig a lakásban szobahőmérsékleten, mert azt sem fogják meghálálni!

Vegyetek tehát finom borokat, azokat azért módjával igyátok, és helyezzétek őket egyedi Woody, rusztikus stílusú fa bortartóba, mert nagyon jó hangulatot varázsolnak az otthonodban.

A bortartó választékot itt tudjátok megnézni, de ne féljetek saját ötlettel előállni, mert az igazán egyedi az lesz, amit magatoknak álmodtok meg!